Logo hr.boatexistence.com

Možete li očistiti ventil za doziranje kočnica?

Sadržaj:

Možete li očistiti ventil za doziranje kočnica?
Možete li očistiti ventil za doziranje kočnica?

Video: Možete li očistiti ventil za doziranje kočnica?

Video: Možete li očistiti ventil za doziranje kočnica?
Video: EGR CLEANER - ČISTAČ recirkulacije IZDUVNIH GASOVA za RASTVARANJE taloga u EGR ventilu | VALVOLINE 2024, Svibanj
Anonim

Ako je ugrađen u sustav, samo bih kroz njega pustio svježu tekućinu za kočnice. Ako je izvan kamiona, očistite ga sredstvom za čišćenje kočnica. Kasnije možete ponovno odzračivati ventil za doziranje, ako želite unijeti svježu tekućinu u njega.

Kako odlijepiti ventil za proporciju kočnice?

Na isti način odzračite prednje kočione vodove na ventilu za doziranje. Ovaj preokret pritiska će na kraju olabaviti kalem unutar ventila za doziranje, izjednačavajući tlak između prednje i stražnje kočnice. Svjetlo na ploči će se ugasiti.

Kako testirati ventil za proporciju kočnica?

Neka pomoćnik pokrene vozilo i snažno pritisne papučicu da simulira situaciju paničnog kočenja. Spajalica bi se trebala pritisnuti uz vas i kretati oko 1/32” do 1/16” dok se klip pomiče. Ako se spajalica za papir ne pomiče, klip se zaglavio u čepnom vijku i ventil će trebati zamijeniti.

Što se događa kada se ventil za doziranje pokvari?

Budući da ventil za doziranje smanjuje pritisak koji se šalje na stražnje kočnice, glavni simptom da ventil ide u kvar je zaključavanje stražnjih kotača kada su kočnice Nadalje, kotači će se lakše blokirati na mokrim površinama. Stražnje kočnice mogu biti osjetljive kada se čak i nježno pritisnu.

Kako znati imate li loš ventil za doziranje?

Prvo, mogli biste primijetiti da vaš automobil zaranja nosom kada iznenada pritisnete kočnice. Tada se vaš automobil možda neće zaustaviti dovoljno brzo. Ako se vaši stražnji kotači lako blokiraju, posebno kada vozite po mokrim površinama, to je dobar znak da vam ventil za doziranje pokvari.

Preporučeni: