Logo hr.boatexistence.com

Što je nesignalizirani pješački prijelaz?

Sadržaj:

Što je nesignalizirani pješački prijelaz?
Što je nesignalizirani pješački prijelaz?

Video: Što je nesignalizirani pješački prijelaz?

Video: Što je nesignalizirani pješački prijelaz?
Video: Pametni pješački prijelaz 2024, Svibanj
Anonim

Na nesignaliziranim pješačkim prijelazima, odgovornost je čuvara prijelaza odrediti kada djeca prelaze na temelju praznina u prometu Čuvar koji je raspoređen na nesignalizirani pješački prijelaz na nepodijeljenoj ulica treba: Hodati do središta ulice s visoko podignutim STOP veslom. …

Što je neoznačeni pješački prijelaz i koja je njegova svrha?

U većini država, ceste u stambenim zonama funkcioniraju kao neobilježeni pješački prijelazi, što znači da pješaci mogu prijeći cestu bilo gdje. Pješaci koji prelaze na takvom pješačkom prijelazu moraju to učiniti na način da ne ugrožavaju njih ili vozače vozila.

Što se smatra pješačkim prijelazom?

Pješački prijelaz je dio ulice ili ceste koji je dodijeljen pješacima. Pješački prijelazi se mogu nalaziti na kraju raskrižja ili uličnog bloka ili na sredini uličnog bloka.

Što je nesignalizirano raskrižje?

Fokus Vodiča za poboljšanje nesignaliziranog raskrižja (UIIG) je nesignalizirano raskrižje, koje je definirano kao svako čvorište dvije ili više javnih cesta na kojem je prednost prolaza za vozače, bicikliste i pješake ne kontrolira prometni signal na autocesti 1

Što radite na neobilježenom pješačkom prijelazu?

"Neoznačeni pješački prijelaz može biti samo na raskrižju." "Šifra vozila je vrlo specifična što se mora dogoditi: pješak, prije nego što uđe na pješački prijelaz, bez obzira da li je označen ili neobilježen, mora popustiti nadolazećem prometu koji je dovoljno blizu da predstavlja neposrednu opasnost, " objasnio je Pennings.

Preporučeni: