Logo hr.boatexistence.com

Što se podrazumijeva pod malverzacijama?

Sadržaj:

Što se podrazumijeva pod malverzacijama?
Što se podrazumijeva pod malverzacijama?

Video: Što se podrazumijeva pod malverzacijama?

Video: Što se podrazumijeva pod malverzacijama?
Video: Что Можно Разрезать Бумагой? 2024, Svibanj
Anonim

Namjerno ponašanje koje je protupravno ili protuzakonito, posebno od strane službenika ili javnih službenika. Zlonamjerno djelo je na višoj razini prekršaja od nepočinjanja (nepostupanje tamo gdje je postojala dužnost) ili zlouporabe (ponašanje koje je zakonito, ali neprikladno). ŽIVOTNI DOGAĐAJI. standarde deliktne odgovornosti. kazneno pravo.

Što je primjer malverzacije?

Zlonamjeran rad. Za razliku od zlouporabe, koja je općenito nenamjerno kršenje ugovora, malverzacija se odnosi na namjernu i namjernu radnju koja šteti stranci. Na primjer, uzmite u obzir opet ugostiteljsku tvrtku na vjenčanju… Ta se radnja smatra malverzacijom jer namjerno uzrokuje štetu.

Je li zlonamjerno djelo zločin?

Zlonamjerno djelo je sveobuhvatan izraz koji se koristi iu građanskom i u KRIVIČNOM PRAVU za opisivanje bilo kojeg djela koje je protupravno To nije poseban zločin ili delikt, ali se općenito može koristiti za opisivanje bilo koje djelo koje je kazneno ili protupravno i uzrokuje ili na neki način doprinosi ozljeđivanju druge osobe.

Koja je rječnička definicija malverzacije?

izvođenje čina od strane javnog službenika koji je pravno neopravdan, štetan ili protivan zakonu; protupravno (koristi se posebno za djelo kojim se krši javno povjerenje). Usporedi neispravnost (def.

Što je malverzacija u kriminologiji?

Što je malverzacija? Zlonamjernost je namjerni čin nečeg pogrešnog, bilo pravno ili moralno. To je djelo učinjeno s neprikladnim svrhama i sa spoznajom da djelo koje je počinjeno premašuje ovlasti počinitelja.

Preporučeni: