Logo hr.boatexistence.com

Bi li ovo previše čvrsto meso?

Sadržaj:

Bi li ovo previše čvrsto meso?
Bi li ovo previše čvrsto meso?

Video: Bi li ovo previše čvrsto meso?

Video: Bi li ovo previše čvrsto meso?
Video: И Котлет никаких не Надо! 😋 Приготовив это блюдо, Вы Влюбитесь 😍 в него раз и навсегда! Это шедевр!👍 2024, Svibanj
Anonim

HAMLET: O, da bi se ovo previše čvrsto meso rastopilo, odmrzlo i pretvorilo u rosu! Njegov kanon 'protiv samopokolja!

Što znači O da bi se ovo previše čvrsto meso otopilo?

Čvrsto meso bi se otopilo, što ukazuje da želi nestati ili umrijeti. Vječni se odnosi na Boga, a kanon se odnosi na zakon protiv samoubojstva ili samoubojstva. Hamlet opisuje svijet kao umoran, ustajali, ravan i neprofitabilan.

Što znači da bi ovo previše čvrsto meso otopilo otapanje i pretvorilo se u rosu?

U prva dva retka monologa, on želi da njegovo fizičko ja prestane postojati na bez potrebe da počini smrtni grijeh: “O da je ovo previše čvrsto meso bi se otopilo, odmrznulo bi se i pretvorilo se u rosu!” Ovaj monolog pokazuje Hamletovu duboku naklonost prema pokojnom kralju Hamletu.

Tko je rekao O da će i ovo previše zaprljano meso otopiti otapanje i pretvoriti se u rosu?

U činu 1, scena 2, Hamlet vodi kratku raspravu sa samim sobom o prednostima i nedostacima samoubojstva. HAMLET. O, da bi se i ovo previše zaprljano meso otopilo, odmrznulo se i pretvorilo u rosu, ili da Vječni nije učvrstio svoj kanon 'protiv samopokolja!

Što Hamlet govori u svom drugom monologu?

I Hamletov drugi monolog, suočavamo se s odlučnim Hamletom koji žudi za osvetom za svog oca. “ Da, ti jadni duhu, dok sjećanje drži mjesto/ U ovom rastresenom globusu. Zapamti te!” Hamletu je žao svog oca koji se nije mogao pokajati za svoje grijehe i stoga je osuđen na vrijeme u čistilištu.

Preporučeni: