Logo hr.boatexistence.com

Može li se mišići ponovno spojiti na kost?

Sadržaj:

Može li se mišići ponovno spojiti na kost?
Može li se mišići ponovno spojiti na kost?

Video: Može li se mišići ponovno spojiti na kost?

Video: Može li se mišići ponovno spojiti na kost?
Video: Kako zaustaviti GUBITAK KOSE? Ponovo ćete imati gustu kosu ako napravite ovo... 2024, Svibanj
Anonim

Proces ponovnog spajanja je onaj u kojem se nova kost formira na površini kosti i razvija se prema kraju mišića kako bi obavio reorganizirajuću tetivu. Stvaranje kostiju koje se javlja na površini kostiju na krajevima mišića ne ovisi o napetosti ili viskoelastičnim svojstvima mišića.

Kako ponovno spajaju mišić s kosti?

Općenito, tijekom popravka tetiva kirurg će: napraviti jedan ili više malih rezova (posjekotina) na koži preko oštećene tetive. zašijte poderane krajeve tetive. provjerite okolno tkivo kako biste bili sigurni da nije došlo do drugih ozljeda, kao što su ozljede krvnih žila ili živaca.

Može li se mišić pričvrstiti za kost?

Tendons: Tetive povezuju mišiće s kostima. Izrađene od vlaknastog tkiva i kolagena, tetive su čvrste, ali nisu jako rastezljive.

Mogu li se tetive ponovno pričvrstiti na kost?

Kirurške opcije za poderane tetive

Tetiva je ponovno pričvršćena na kost ili od kraja do kraja, a potrebna je udlaga/imobilizacija kako bi se ostavilo vrijeme za tetivu iscjeljivanje. Povremeno je potreban transplantat tetive da bi se tetiva ponovno spojila kada se povukla iz kosti.

Koliko je potrebno da se tetiva pričvrsti za kost?

Do 26 tjedana, kontinuitet između kolagenih vlakana tetive i okolne kosti uočen je cijelom dužinom koštanog tunela, nalik na fibrozni entez..

Preporučeni: