Logo hr.boatexistence.com

Kada je sezona grožđa scuppernong?

Sadržaj:

Kada je sezona grožđa scuppernong?
Kada je sezona grožđa scuppernong?

Video: Kada je sezona grožđa scuppernong?

Video: Kada je sezona grožđa scuppernong?
Video: How to root a Muscadine Vine -- How to grow Scuppernong Vine 2024, Svibanj
Anonim

Južnjacima barem poznatije je vino scuppernong. To je poslastica napravljena od berbe grožđa. Dozrijevaju u kasno ljeto i beru se u kolovozu i rujnu U kuhinji se scuppernongs također može koristiti za pravljenje džemova, želea i konzervi.

U koje doba godine su muskadini zreli?

Muscadine grožđe se bere počevši od treće sezone rasta. Grožđe sazrijeva od početka kolovoza do rujna. Voće je spremno za berbu kada lako pada s trsa. Čvrsto protresanje vinove loze izbacit će zrele plodove.

Kako znati kada su Scuppernongs zrele?

Muscadine grožđe je MNOGO bolje kada je zrelo! Zreli muškadini potpuno obojeni, bilo tamne ili brončane sorte. Lagano su popustljivi na dodir i lako se otvaraju kada se zaletite u njih.

Koja je razlika između muskadina i grožđa scuppernong?

Muscadine i Scuppernong su nekoliko imena koja se ponekad slobodno koriste za isto grožđe, ali u stvarnosti, Scuppernong je posebna sorta Muscadine. … Iako je Scuppernong sorta Muscadine, ne smatra se hibridom ili kultivarom.

Gdje možete pronaći grožđe Scuppernong?

U sezoni od kraja srpnja do listopada, scuppernongs se može naći na jugoistoku SAD-a, ali Sjeverna Karolina njihov je pravi dom. Scuppernong je bilo prvo grožđe uzgojeno u Sjedinjenim Državama i službeno je voće Sjeverne Karoline -- toliko povezano s identitetom regije da je dio službene državne zdravice.

Preporučeni: